Fintrafficin meriliikenteenohjaus

Fintrafficin meriliikenteenohjaus vastaa meriliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta. Meriliikenteenohjaus työllistää parhaillaan noin 100 ammattilaista esimerkiksi alusliikenneohjaajina, keskuksen päälliköinä sekä projekti- ja turvallisuuspäällikköinä. Alusliikenneohjaajan tehtäviin vaatimuksena on kokemus kansipäällystön tehtävistä sekä soveltuva alan koulutus ja alan pätevyyksiä. Lisätietoa Fintrafficin meriliikenteenohjauksesta löydät täältä.

”Päivinä, joina estetään onnettomuuksia, työ on todella palkitsevaa, tulee hyvä fiilis siitä, että oltiin mukana pelastamassa luontoa, ihmisiä sekä kalustoa. Varmistammekin toiminnallamme turvallisen ja sujuvan meriliikenteen sekä suojelemme herkkää meriympäristöä. Ei mikään pieni juttu siis, vaan asia, josta voi olla todella ylpeä.”
Jockum, alusliikenneohjaaja, Turku

Tutustu tarkemmin alla olevan videon kautta meriliikennekeskuksen toimintaan sekä meriliikenteen järjestelmien sekä palveluiden kehitykseen. Videoilla meriliikennekeskuksen päällikkö Samu ja vuoropäällikkö Matti kertovat tarkemmin erityisesti alusliikenneohjaajien tehtävistä sekä johtaja Jouni ja hankepäällikkö Olli avaavat mitä tehdään meriliikenteen kehityspuolella.