Fintraffics sjötrafikledning

Fintraffics sjötrafikledning ansvarar för styrningen och kontrollen av sjötrafiken. Sjötrafikledningen sysselsätter för närvarande cirka 100 yrkesutbildade personer till exempel som sjötrafikledare, centralchefer, projekt- och säkerhetschefer. För uppgiften som sjötrafikledare krävs erfarenhet av däcksbefälsuppgifter samt lämplig utbildning och behörighet inom området. Mer information om sjötrafikledningen finns här.

”De dagar då olyckor förhindras är arbetet verkligt givande, man mår bra av att vara med och rädda naturen, människorna och utrustningen. Genom vår verksamhet säkerställer vi en säker och smidig sjötrafik samt skyddar den känsliga havsmiljön. Det är något man kan vara stolt över.”
Jockum, sjötrafikledningen, Åbo

Bekanta dig närmare med sjötrafikcentralens verksamhet samt utvecklingen av sjötrafiksystemen och -tjänsterna via videon nedan. I videorna berättar chefen Samu och skiftledare Matti vid sjötrafikcentralen närmare särskilt om sjötrafikledarnas uppgifter, i den andra videon berättar ledaren Jouni och projektchef Olli om utvecklingen av sjötrafiken.