Fintrafficin raideliikenteenohjaus

Fintrafficin raideliikenteenohjaus vastaa rautatieliikenteen ohjauksesta ja hallinnasta. Raideliikenteenohjauksessa työskentelee noin 490 ammattilaista esimerkiksi raideliikenneohjaajina, liikennetiedottajina, vuoropäälliköinä, projektipäälliköinä, raideliikenteen erityisasiantuntijoina ja palvelumuotoilijoina. Rautatiealan uudistuessa ja digitalisoituessa etsimme yhä enemmän myös data- ja digipuolen taitajia, esimerkiksi data-arkkitehtejä, sovelluspäälliköitä ja ICT-asiantuntijoita.

Raideliikenteenohjaus kouluttaa säännöllisesti uusia raideliikenneohjaajia noin 7 kk kestävässä koulutusohjelmassa. Uudesta raideliikenneohjaajakoulutushausta tiedotetaan näillä Fintrafficin urasivuilla. Mikäli ura rautatiealalla kiinnostaa ja haluat opiskella aiheesta lisää, niin Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa 15 op täydennysopintoja rautatiealan perusteista, järjestelmistä ja turvallisuudesta.

Fintrafficin raideliikenteenohjaus mahdollistaa erilaisia sisäisiä kehittymis- ja etenemispolkuja riippuen henkilön omasta taustasta ja mielenkiinnon kohteista. Raideliikenneohjaajana aloittanut voi esimerkiksi edetä vuoropäälliköksi ja sitä kautta asiantuntijatehtäviin tai kasvattaa osaamistaan vaikkapa kouluttajapuolella.

Lisätietoa Fintrafficin raideliikenteenohjauksesta ja sen toiminnasta löydät täältä.

”Ykkösjuttu on se, että koskaan ei voi tietää mitä päivä tuo tullessaan. Yksikin puhelinsoitto voi kääntää rauhallisen päivän päälaelleen. Toisaalta sitä toivoo, ettei mitään ihmeellistä tapahdu, mutta erikoisemmat tapahtumat ovat kuitenkin kaikkein mielenkiintoisimpia selvittää.”
Jouni, käyttöpäivystäjä, Tampere

Tutustu alla turvallisuusasiantuntija Niinan ja vuoroesihenkilö Annin ajatuksiin omasta työstä Fintrafficin raideliikenteenohjauksessa.