Veera Koho, HR-harjoittelija

”Fintraffic on turvallinen ympäristö oppia käytännön tekemisen kautta”

Kauppatieteitä opiskeleva Veera Koho työskenteli kesän ajan Fintrafficin HR-tiimissä, tutustuen monipuolisesti HR-alan työtehtäviin käytännön tekemisen kautta. Millainen kokemus kesätyö Fintrafficissa oli? Mikä kesästä jäi erityisesti Veeran mieleen? Miksi Veera haluaa kannustaa muitakin hakemaan kesätöihin Fintrafficiin?

Veera opiskelee Turun yliopistossa kauppatieteitä, pääaineenaan johtaminen ja organisointi. Sivuaineena hän lukee markkinointia. Kesätöitä etsiessään Veera löysi työnhakusivustolta Fintrafficin ilmoituksen, joka herätti mielenkiinnon kiinnostavalla työnkuvalla.

– Toimiala ja yhtiö olivat itselleni tuntemattomia, mutta päätin siitä huolimatta hakea, koska työtehtävät liittyivät vahvasti opiskelemaani alaan. Halusin saada käytännön kokemusta, joka auttaisi minua arvioimaan, onko HR-alan työ sellaista, josta pidän ja jota voisin mahdollisesti tehdä tulevaisuudessa työkseni, Veera kertoo.

Monipuolinen käytännön katsaus HR-alan työtehtäviin

Kesän aikana Veera pääsi tekemään monipuolisesti erilaisia HR-tehtäviä: avustamaan HR-tiimiä erilaisissa akuuteissa työtehtävissä, tekemään viestintää intrassa ja somessa sekä osallistumaan erilaisiin kehitysprojekteihin. Lisäksi hän koordinoi ja järjesti koko konsernin kesäharjoittelijoille yhteisen harjoittelijoiden päivän.

– Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka paljon vastuuta ja vapautta sain kesätöissä Fintrafficissa. Pääsin tekemään ihan oikeita töitä, enkä osannut ennakkoon kuvitellakaan, kuinka paljon näkisin ja kokisin tämän kesän aikana. Vastaanotto työyhteisössä oli heti ensimmäisistä päivistä lähtien lämmin, ja koen, että työpanostani on aidosti arvostettu. Minusta oli hienoa, että työtehtävissäni huomioitiin oma oppimiseni, jolloin sain tutustua monipuolisesti siihen, millaisia tehtäviä HR-alalla voi tehdä, Veera pohtii.

Kesätyön merkityksellisyys syntyy Veeralle siitä, kun hän voi ottaa omalla työpanoksellaan rutiinitöitä pois muun henkilöstön harteilta. Kun oman työn tekee hyvin, jää muilla aikaa tärkeämpiin tehtäviin – ja kun HR voi hyvin, heijastuu se koko organisaation hyvinvointiin. Veera on kuitenkin kiitollinen, että pääsi kesän aikana näkemään rutiinihommien lisäksi myös HR-työn jännittävämpää puolta.

– Erityisesti mieleeni on jäänyt se, kun pääsin mukaan työhaastatteluihin haastattelijan roolissa. Tämä on aivan HR-työn ytimessä, ja oli absurdia olla yhtäkkiä pöydän toisella puolella kysymässä kysymyksiä, Veera muistelee.

Kannustava työyhteisö ja uusi ymmärrys yhteiskunnan infrasta

Veera pohtii, ettei ennen kesätyötään ollut koskaan ajatellut, kuinka laajalle Fintrafficin vaikutus ulottuu. Kesätyön myötä hänelle on realisoitunut, kuinka suuri merkitys Fintrafficin tekemällä työllä on niin yhteiskunnalle kuin yksittäisten ihmisten arkipäivään.

– Ymmärrän nyt paremmin, kuinka liikenne Suomessa toimii. En ollut koskaan tajunnut ajatellakaan, että joku nämäkin asiat hoitaa, jotta minun on mahdollisimman helppo liikkua paikasta toiseen. Kesätyö Fintrafficissa on mahdollistanut monipuolisen itseni kehittämisen ja kokonaisvaltaisen uuden oppimisen. Tämä on ollut itselleni ensimmäinen oman alani työpaikka, joten on ollut kiva, että olen saanut oppia käytännön tekemisen kautta. Fintraffic on ollut turvallinen ympäristö oppia, sillä täällä on kannustava työyhteisö, jossa olen saanut tilan ja tuen kokeilla uusia asioita, Veera kiittää.